Un aparat pentru măsurarea automată a vitezei autovehiculelor a fost instalat pe Șoseaua Berceni

Un aparat pentru măsurarea automată a vitezei autovehiculelor a fost instalat pe Șoseaua Berceni

La 30.03.2021 Sectorul 4 al Municipiului București, prin Direcția Mobilitate Urbană a instalat pe Șos. Berceni un aparat pentru măsurarea automată a vitezei autovehiculelor. Acesta este amplasat în consolă, pe sensul de circulație dinspre Drumul Național Centura București către Bd-ul Metalurgiei, în apropierea trecerii pentru pietoni aferente accesului în stația de metrou ”Berceni”.

Aparatul tip RADAR afisează în timp real viteza cu care circulă autovehiculele care se apropie de trecerea pentru pietoni, pentru a permite conducătorilor acestora să adapteze viteza astfel încât acordarea priorității pietonilor aflați în traversare să fie realizată în condiții de siguranță.

Specificăm faptul că, viteza legală pe Șos. Berceni este de 50 km/h, depășirea acestei valori fiind afișată pe panoul RADAR cu cifre de culoare roșie.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza în cazul în care aparatul afișează valori peste limita legală, având în vedere apropierea de un loc intens frecventat de pietoni, în care prioritatea  aparține utilizatorilor mijloacelor de transport public de călători.

Acest proiect pilot este destinat reducerii numărului accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorității pietonilor aflați în traversare prin locurile semnalizate si urmează a fi implementat și în alte zone ale sectorului, pentru protejarea categoriilor vulnerabile de participanți la traficul rutier.PENTRU DESCĂRCAREA APLICAȚIEI AVEȚI POSIBILITATEA DE A SCANA CODURILE QR DE MAI JOS SAU DE A ACCESA LINK-URI DISPONIBILE:

Aplicația Primăriei Sector 4 – Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ps4.primariasector4app
Aplicația Primăriei Sector 4 – Ios: https://apps.apple.com/us/app/primaria-sectorului-4/id1484618433?ls=1