eMobilitate

eMobilitate

eMobilitate în Sectorul 4:
mașini electrice
transport public electric
rețea extinsă de park&ride-uri
 

Mașini electrice

Rupem cercul vicios prin dezvoltarea infrastructurii

Încurajarea cetățenilor să cumpere și să folosească autovehicule electrice se poate realiza în mai multe modalități – facilități la achiziție (eco-tichet), facilități fiscale, facilități legate de parcări etc. Cea mai importantă măsură implementată de Primăria Sectorului 4 a fost aceea de a investi în infrastructura stațiilor de încărcare pentru aceste autovicule electrice.

Transport public electric

Transportul public electric – civilizat și accesibil

Nu se poate promova un transport public electric (tramvaie, troleibuze, autobuze electrice, metrou) fără ca autoritatea locală să intervină și să creeze o infrastructură adecvată – stații și peroane moderne, sigure, sau fără o implicare în extinderea traseelor existente, conform necesităților proprii – proiectul unei noi stații de metrou la centura Bucureștiului pe Șoseaua Berceni.

Rețea extinsă de Park&Ride-uri

Succesul transportului public depinde și de infrastructura parcajelor de tip Park&Ride

Traficul din arealul limitrof al Sectorului 4 afectează întreaga comunitate. Tocmai pentru a susține transportul public în comun s-a realizat o rețea extinsă de parcaje de tip Park&Ride în apropierea fiecărei stații de metrou din Sector.

Proiecte de încurajare a utilizării mașinilor electrice

Aplicații și facilități pentru proprietarii de autovehicule electrice din Sectorul 4 

Prin măsuri aprobate în Consiliul Local Sector 4 precum și prin aplicații informatice realizate de Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 se preconizează încurajarea celor care doresc să facă tranziția spre autovehicule electrice.