UPDATE 01.07.2019 – Actualizare platformă online: 4 parcaje devin disponibile de la 1 iulie

UPDATE 01.07.2019 – Actualizare platformă online: 4 parcaje devin disponibile de la 1 iulie

S-au creat locuri noi de parcare de reședință în cartierul Tineretului și pe strada Huedin. 

  • Se deschid noile parcaje de reședință: Cărămidarii de Jos (2 parcaje) și Huedin.

Parcajul public Alunișului va fi disponibil în platforma online. 

  • Se deschide parcajul public Alunișului în vederea atribuirii locurilor de parcare destinate abonaților. Pentru a solicita un abonament, vă rugăm selectați parcajul dorit din lista afișată în colțul stânga-sus al ecranului, apoi selectați un loc disponibil (marcat cu verde). Nu se pot elibera abonamente pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, locurile destinate încărcării autovehiculelor electrice și locurile destinate parcarii pe interval orar. În ceea ce privește parcarea tarifată pe interval orar, aceste parcaje vor fi operaționale în curând, întrucât sistemul de control-acces se află încă în etapa de testare.

Acestea sunt disponibile începând de luni, 01.07.2019.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că sistemul informatic va prelua cu prioritate, în ordinea cronologică a depunerilor, SOLICITARILE AFLATE ÎN AȘTEPTARE. Astfel, locurile de parcare preluate de fluxul solicitărilor în așteptare nu vor fi disponibile. Spre exemplu, în zona Tineretului, la cele două parcaje din Cărămidarii de Jos, există peste 180 de solicitări în așteptare, în vreme ce numărul locurilor noi este de 116. În aceste condiții, în faza inițială, nu vor rămăne locuri disponibile (marcate cu verde) decât după epuizarea solicitărilor în așteptare (de reținut faptul că nu toate solicitările sunt eligibile validării, termenul în care solicitantul poate opta pentru locul propus de sistemul informatic este de 3 zile, în caz contrar disponibilitatea expiră și se trece la următoarea solicitare în așteptare, iar când acestea s-au epuizat locurile rămase devin disponibile).

Totodată, vă rugăm să rețineți faptul că au fost efectuate operațiuni de relocare a beneficiarilor din fostele parcări de reședință, astfel unele locuri au fost deja atribuite.