Noi locuri de parcare în zona Vitan-Bârzești

Noi locuri de parcare în zona Vitan-Bârzești

Începând cu 12 octombrie 2023, orele 12:00, locurile de parcare amenajate în zona Șoselei Vitan-Bârzești intră în regim de parcare publică pe bază de abonament. Astfel, sunt disponibile 164 de noi locuri, din care 5 destinate persoanelor cu dizabilități.
Abonamentul se achită integral (anual), iar tariful este de 60 lei/lună (TVA inclus) în cazul persoanelor fizice, respectiv 100 lei/lună (TVA inclus) în cazul persoanelor juridice, în intervalul 00:00-24:00, cu rezervarea unui anumit loc.

Fiind un parcaj public, abonarea este posibilă accesând platforma informatică (harta GIS), secțiunea „Solicitare loc de parcare” -> Parcări publice, selecând parcajul Vitan-Bârzești și alegând locul de parcare dorit. Totodată, achiziționarea unui abonament se poate realiza și prin intermediul aplicației mobile „Primăria Sectorului 4” din secțiunea Parking@4.

Astfel, solicitările depuse și aflate în așteptare pentru notificarea automată de către sistemul informatic unic integrat sunt valabile doar în cazul parcajelor de reședință și nu pot fi preluate de către fluxul automatizat pentru achiziționarea unui abonament într-un parcaj public.

Darea în folosință a parcajului Vitan-Bârzești are menirea de a diminua deficitul privind locurile de parcare, ajungându-se astfel la aproximativ 300 de locuri de parcare în zona adiacentă Șoselei Vitan-Bârzești, după intrarea în serviciu a parcajului Metrologiei la data de 4 octombrie a.c.