ACTIVITATE

Parcări Publice

Există 3 modalități de reglementare a parcărilor publice, astfel:

  • Parcaj public de tip PARK&RIDE – pentru staționarea în aer liber, respectiv pentru adăpostirea în construcții a autoturismelor – interval orar 00:00-24:00, disponibil doar pe bază de ticket
  • Parcaj public la sol sau construit – disponibil pe ticket sau pe bază de abonament – interval orar 00:00-24:00.
  • Parcaj  public pe stradă – disponibil în orarul 00:00-24:00.

Tarifele sunt împărțite astfel:

 

1. Taxarea pe interval de referință :

–  1 (unu) leu/interval tarifar de 1 (una) oră (TVA inclus), primele 30 (treizeci) minute fiind netaxabile; orice diviziune a intervalului orar va fi tarifată luând în considerare tariful pentru un interval de referință întreg de 1(una) oră – în parcările la sol sau construite, cu excepția celor menționate la lit. b) de mai jos.

–  4 (patru) lei/ interval tarifar de 1 (una) oră (TVA inclus), primele 30(treizeci) minute fiind netaxabile, în parcările publice ”Piața Sudului” (nivel 0 și nivel 1), ”Complex Comercial Piața Sudului”, „Parcul Tudor Arghezi”, „Piața Norilor”,  „Piața Progresul” și ,,Tulnici” (nivel 0); orice diviziune a intervalului orar va fi tarifată luând în considerare tariful pentru un interval de referință întreg de 1 (una) oră.

 

2. Abonamente lunare pentru persoane fizice și juridice:

Abonamentul se achită integral (anual) în momentul încheierii/prelungirii contractului de utilizare pe bază de abonament și este în cuantum de:

– 120 (osutădouăzeci) lei/lună (TVA inclus), în intervalul orar 00.00-24.00 pe bază de abonament cu rezervarea unui anumit loc, prin utilizarea unui sistem tip blocator al locului respectiv de parcare, montat exclusiv de Administrator, pe cheltuiala acestuia.

– 120 (osutădouăzeci) lei/lună (TVA inclus), în intervalul orar 00.00-24.00 pe bază de abonament cu rezervarea unui anumit loc, în parcările prevăzute cu barieră.

 Planurile tarifare în parcajele de tip Park&Ride

– Intervalul 5.00-23.00 se tarifează ca interval întreg, indiferent de ora la care se parchează (în interiorul intervalului) cu 5(cinci) lei/interval (TVA inclus).

–  În afara intervalului menționat anterior, tariful este de 5(cinci) lei/oră (TVA inclus).

Tarifele sunt împărțite astfel:

a) Taxarea pe interval de referință:

–       De luni până duminică, între orele 00.00 – 24.00, intervalul de taxare de referință este de 1 (una oră, interval nefracționabil, iar planul tarifar este de 1(unu) leu/interval de 1 (una) oră (TVA inclus) pentru locurile de parcare aflate în zonele semnalizate corespunzător prin panouri informative cu mențiunea „ZONA VERDE”.

–     Prin excepție, pentru locurile de parcare din sectoarele cuprinse în zonele de interes public (spitale, școli, instituții) intervalul de taxare de referință este de 1(una) oră, interval nefracționabil, iar planul tarifar este de 4 (patru) lei/interval de 1(una) oră (TVA inclus).

–     Orice diviziune a intervalului orar va fi tarifată luând în considerare tariful pentru un interval de referință întreg de 1(una) oră.

– Zonele cu locurile de parcare de interes public sunt publicate periodic pe website-ul Administratorului – www.mobilitateurbana4.ro  și/sau pe aplicația de mobil ”Primăria Sectorului 4” și vor fi semnalizate corespunzător prin panouri informative cu mențiunea „ZONA GALBENĂ”.

 

b) Abonamente :

–  Abonamentul lunar este de 120 (osutădouăzeci) lei/lună (TVA inclus), nefracționabil și permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

–  Abonamentul este valabil de luni până duminică în intervalul 00.00 – 24.00, doar în cursul lunii în care a fost achiziționat.

 Achiziționarea abonamentului se face, exclusiv, prin accesarea platformei on-line disponibilă pe website-ul Administratorului – www.mobilitateurnaba4.ro, Secțiunea „Solicitare loc de parcare” și selectarea parcării publice amenajată pe drumul public dorită, iar solicitantul va urma instrucțiunile din respectiva secțiune în vederea achiziționării abonamentului.

 Prin excepție de la dispozițiile prezentului titlu, contribuabilii care achită taxa specială pentru dezvoltare urbană prevăzută de Hotărârea Consiliului Local Sector 4 nr. 272/12.12.2024 vor beneficia de serviciul de parcare fără achitarea tarifului aferent, în parcările publice din Sectorul 4 al Municipiului București, cu excepția celor prevăzute cu bariere sau cu alte elemente de restricționare a accesului.

Atribuirea locurilor pe bază de abonament în parcările publice de pe raza Sectorului 4 al Municipiului București se va face de către Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 în urma solicitărilor transmise exclusiv electronic prin intermediul platformei on-line, în limita locurilor disponibile.

Solicitările pentru atribuirea locurilor de parcare se transmit exclusiv electronic prin intermediul platformei on-line disponibilă pe website-ul Direcției Mobilitate Urbană Sector 4 (www.mobilitateurbana4.ro, Secțiunea „Solicitare loc de parcare”).

În cazul cetățenilor care nu dețin mijloacele tehnice necesare accesării platformei on-line sau care întâmpină dificultăți pe parcursul procesului de transmitere electronică a solicitărilor, îndeosebi persoane vârstnice, transmiterea se va efectua tot prin intermediul platformei on-line, la sediul Direcției Mobilitate Urbană Sector 4, cu sprijinul reprezentanților instituției.

Listă condiții cumulative:

a) se poate aloca mai mult de un loc de parcare pentru fiecare adresă de domiciliu/reședință/sediul social/punctul de lucru, excepție făcând situația în care gradul de utilizare/ocupare al locurilor de parcare este unul ridicat în zona parcajului respectiv;

b) se pot atribui locuri de parcare numai pentru autovehiculele a căror masă totală autorizată este mai mică de 3,5 tone, iar dimensiunile acestora să fie de maxim 5,2 m lungime și 2,1 lațime, fără oglinzi;

c) se pot atribui numai persoanelor fizice sau persoanelor juridice care fac dovada că au domiciliul/reședință/sediul social/punctul de lucru stabilit pe raza Sectorului 4 al Municipiului București;

d) se pot atribui numai persoanelor fizice sau persoanelor juridice care fac dovada că au domiciliul/reședință/sediul social/punctul de lucru în imobilul respectiv, declarat în cerere;

e)  se pot atribui numai persoanelor fizice sau persoanelor juridice al căror CNP/CUI este utilizat pentru un loc de parcare atribuit deja sau pentru o solicitare transmisă electronic prin intermediul platformei on-line, aflată în curs de soluționare, excepție făcând situația în care gradul de utilizare/ocupare al locurilor de parcare este unul ridicat în zona parcajului respectiv;

f) se pot atribui numai persoanelor fizice sau persoanelor juridice care figurează în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 4 (să aibă rol fiscal deschis);

g) se pot atribui locuri de parcare numai pentru autovehiculele ale căror numere de înmatriculare nu au fost încă utilizate pentru un loc de parcare, aflat într-un parcaj public sau de reședință, atribuit deja sau pentru o solicitare transmisă electronic prin intermediul platformei on-line, aflată în curs de soluționare;

h)  condiția de la prezenta literă va fi considerată îndeplinită dacă solicitantul se regasește  în una dintre situațiile de mai jos:

– parcarea se acordă pentru autovehiculele aflate în proprietate personală;

– parcarea se acordă pentru autovehiculele utilizate în baza unor contracte de leasing;

– parcarea se acordă pentru autovehiculele utilizate în baza unor contracte de comodat/închiriere;

– parcarea se acordă pentru autovehiculele date spre folosință fără comodat, în baza unor adeverințe (în cazul autovehiculelor folosite în interes de serviciu de la instituții publice).

i) se pot atribui numai persoanelor care nu figurează cu debite restante către bugetul local al Sectorului 4 al Municipiului București;

j) autovehiculul care figurează pe contractul de utilizare al locului de parcare trebuie să aibă inspecția tehnică periodică valabilă (copie talon cu viza ITP);

k) autovehiculul care figurează pe contratul de utilizare al locului de parcare trebuie să aibă asigurarea obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă;

l) se pot atribui cetățenilor străini sau cu dublă cetățenie, ce au autovehiculul înmatriculat în România, doar dacă dețin în proprietate un imobil în Sectorul 4 și au reședința acolo, doar pentru perioada de valabilitate a reședinței;

În secțiunea „Solicitare loc de parcare”, disponibilă pe website-ul Direcției Mobilitate Urbană Sector 4 (www.mobilitateurbana4.ro) se va afișa harta dinamică. Se selectează din listă parcajul public dorit (colțul stânga-sus al ecranului). Pe ecran se va afișa zona în care se află parcajul public selectat. Locurile de parcare indicate cu roșu sunt locuri indisponibile, atribuite deja, iar cele de culoare verde sunt locuri libere. Locurile indicate prin culoarea albastru nu se pot atribui pe bază de abonament, fiind destinate taxării pe interval de referință.

 

Pentru transmiterea electronică a unei solicitări privind atribuirea unui loc de parcare disponibil (marcat cu verde) se va selecta locul dorit. Sistemul informatic va bloca locul respectiv și va permite utilizatorului să completeze și să transmită electronic informațiile necesare procesului de atribuire.

 

Pentru a evita eventuale necorcondanțe între harta on-line și situația din teren, solicitantul are obligația de a se documenta la fața locului (vizualizarea fizică în teren a locului dorit), înainte de a demara procesul de solicitare electronică. În cazul în care nu s-a efectuat documentarea prealabilă și a fost solicitat un loc care în teren nu există, contractul se va rezilia, în urma constatării erorii materiale din harta on-line.

 

 

Ecran I – Identificare – se selectează tipul de persoană, respectiv persoană fizică sau juridică, se introduce CNP/CUI/CIF valid și adresa exactă de domiciliu/reședință/sediul social/punctul de lucru. Validarea acestor date se face în conformitate cu prevederile Art.1. În cazul în care nu sunt respectate condițiile prevăzute la Art.1, procesul de transmitere electronică nu poate fi finalizat. Sistemul informatic nu permite trecerea la următorul ecran.

Ecran II – Informații – se completează toate câmpurile obligatorii (cele marcate cu *) și cele opționale (dacă este cazul) cu informațiile necesare procesului de atribuire. Informațiile referitoare la autovehicul (număr de înmatriculare, valabilitate ITP, marca auto) trebuie să fie identice cu cele din certificatului de înmatriculare al autovehiculului (talon). Numărul de telefon și adresa de e-mail ale utilizatorului trebuie să fie valide. Se vor transmite informări (SMS/e-mail) atât pe parcursul procesului de atribuire, cât și pe întreaga durată a contractului. În cazul în care nu sunt respectate condițiile prevăzute la Art.1, procesul de transmitere electronică nu poate fi finalizat. Sistemul informatic nu permite trecerea la următorul ecran.

Ecran III – Documente – documentele necesare vor fi scanate/fotografiate și atașate în câmpurile specifice. Atașarea actului de identitate/CUI, a certificatului de înmatriculare al autovehiculului (talon) și a asigurării obligatorii de Răspundere Civilă Auto (RCA) sunt câmpuri obligatorii (cele marcate cu *). Dacă este necesar, pot fi atașate documente și în câmpurile aferente contractului de comadat, contractului de leasing, certificatului prinvind încadrarea în grad de handicap (pentru persoanele cu dizabilități), viză de flotant. În cazul adresei de reședință se transmite actul de identitate și cu partea pe care a fost aplicată viza de flotant (verso).

 

Finalizarea procesului de transmitere se face prin acținarea butonului „Trimite cerere”. Se va genera un număr unic de înregistrare și va fi transmis în mod automat un e-mail de confirmare către adresa de e-mail furnizată de către utilizator.

Termenul în care se va efectua procesarea documentelor este cuprins între 10 și 30 de zile de la data solicitării.

Plata tarifelor de parcare, altele decât abonamente, se poate realiza, în general, prin următoarele modalități:

i. în numerar la automatele de plată a parcajului;

ii. plata cu cardul la automatele de plată a parcajului, dar pentru carduri de tip contactless;

iii. prin aplicația informatică a Administratorului pentru telefoanele mobile de tip Android și IOS;

iv. prin SMS.

Plata taxei pentru locul de parcare pe bază de abonament și a altor tarife, servicii și operațiuni se efectuează, în general, prin următoarele modalități:

a) în numerar/cu cardul la automatele de plată Selfpay;

b) online, pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro ;

c) prin aplicația de mobil ”Primăria Sectorului 4”;

d) prin alte aplicații informatice, indicate de Administrator.

În cazul nefuncționării sistemelor de plată, utilizatorii vor contacta Call – Center PS4  la nr. 021/9441 unde vor obține informațiile necesare pentru validarea plății tarifului datorat, precum și ieșirea din parcaj. Pentru anumite situații extreme, Administratorul poate lua decizia de a permite ieșirea din parcare a unui sau mai multor autovehicule, cu obligația utilizatorilor de a achita în termen de 24 de ore de la ieșirea din parcaj plata tarifului datorat, prin mijloacele indicate de Administrator (on-line, aplicație, terminale self-service, sms etc).

După validarea solicitării, utilizatorul va primi un e-mail prin care se confirmă că documentele au fost procesate.

După validarea cererii, utilizatorul trebuie să achite taxa pentru locul de parcare în termen de 7 zile de la data validării. Toate informațiile privind achitarea taxei pentru locul de parcare (sumă, referință, modalități de plată) vor fi transmise prin e-mail.

În cazul în care plata nu este efectuată în termen de 7 zile de la data validării, solicitarea va fi anulată automat, iar sistemul informatic va permite înregistrarea unei noi solicitări după 30 de zile de la data la care a fost anulată solicitarea inițială.

Locurile din parcările publice rezervate persoanelor cu dizabilități vor putea fi utilizate gratuit, doar dacă autovehiculele au afișat cardul-legitimație eliberat de autoritățile competente, care conține semnul internațional reprezentativ, iar în ce privește parcările publice cu barieră, pe lângă obligația de afișare a cardului-legitimație eliberat de autoritățile competente, care conține semnul internațional reprezentativ este necesara și parcurgerea Procedurii de înrolare pe website-ul Administratorului – www.mobilitateurbana4.ro sau prin aplicația de mobil ”Primăria Sectorului 4” la Secțiunea „Instrucțiuni”.

 În situația în care, din motive obiective, nu se poate parcurge procedura de înrolare prevăzută, Administratorul poate permite intrarea/ieșirea în/din parcare a autovehiculului care are afișat cardul-legitimație pentru persoane cu handicap, eliberat de autoritățile competente.

Situațiile care conduc la rezilierea de drept a contractului de utilizare a unui loc de parcare publică sunt:

  • Depășirea termenului de achitare integrală a taxei aferente prelungirii contractului de utilizare (31 martie a fiecărui an);
  • Netransmiterea, prin intermediul platformei on-line, a documentelor care au suferit modificări, înterior prelungirii contractului sau cu nerespectarea termenului de 30 de zile de la data la care au intevenit modificările;
  • Neachitarea până la finele anului fiscal anterior a tuturor creanțelor fiscale (impozite, taxe, amenzi, penalități și altele asemenea).
  • În cazul în care locul de parcare respectiv va fi eliberat în vederea ocupării de către o persoană cu dizabilități;
  • utilizarea mai multor locuri de parcare publică/de reședință de către același autovehicul;
  • amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, blocatoare proprii, precum și trasarea/retrasarea în regie proprie a marcajelor orizontale,
  • Nerespectarea unui sau mai multor obligații din cele ce urmează:

a) să ocupe locul de parcare indicat în contract;
b) să achite anual taxele, impozitele amenzile și alte obligații fiscale scadente aflate în evidențele fiscale ale D.G.I.T.L. Sector 4;
c) să respecte semnalizarea rutieră verticală şi orizontală a parcajelor;
d) să nu ridice niciun fel de construcţie ori să monteze dispozitive de blocare a accesului la locul de parcare utilizat, să nu transmită sau să cedeze unor terţe persoane locul de parcare, în caz contrar fiind direct răspunzător civil sau penal, iar contractul de utilizare a locului de parcare de reședință devine nul de drept;
e) să păstreze curăţenia în parcaje, inclusiv deszăpezirea pe timp de iarnă;
f) să nu execute activități de spălare/curățare a autovehiculelor;
g) să elibereze necondiţionat locul de parcare în situaţia efectuării unor lucrări edilitare care necesită ocuparea spaţiului de parcare sau dacă locului i s-a atribuit o altă destinaţie, sau dacă avut loc o reconfigurare a unui parcaj prin care s-a redus numărul de locuri de parcare;
h) să transmită electronic prin intermediul platformei on-line, sau la Registratura Direcției Mobilitate Urbană Sector 4, în termen de 30 zile, orice modificare survenită privind schimbarea numelui, schimbarea domiciliului/reşedinţei/sediului/punctului de lucru, schimbarea numărului de înmatriculare, ori vânzarea apartamentului/clădirii/sediului social/punctului de lucru sau a autovehiculului, în caz contrar, contractul de utilizare încetează de drept;
i) renunţarea la locul de parcare se face în baza unei solicitări transmise electronic prin intermediul platformei on-line la care se anexează copie C.I.,/B/I, sau la Registratura Direcției Mobilitate Urbană Sector 4;
j) să afişeze cardul de abonat, la loc vizibil în colțul din dreapta jos al parbizului autovehiculului;
k) să nu întreprindă nicio acţiune cu scopul de a obţine venituri de la alţi utilizatori ca urmare a folosirii locului de parcare alocat;
l) să prezinte necondiţionat persoanelor împuternicite să efectueze controlul asupra parcajelor toate documentele referitoare la acestea;
m) să răspundă pentru toate stricăciunile cauzate dotărilor şi instalaţiilor parcajului, ca urmare a unor manevre greşite sau a nerespectării semnalizării rutiere sau a normelor de utilizare a parcajului, inclusiv pentru blocatorul dat în custodie, dacă este cazul;
n) să utilizeze locul de parcare doar pentru un autovehicul funcțional;
o) să aibă inspecția tehnică periodică valabilă (ITP) și asigurarea obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă;

1. Pentru ocuparea abuzivă a unui loc de parcare de reședință sau a unui loc situat într-o parcare publică marcat corespunzător, destinat persoanelor cu dizabilități semnalizate corespunzător într-o parcare publică, se va lua măsura tehnică-administrativă a ridicării, transportului și depozitării autovehiculului/vehiculului, iar în cazul în care nu se poate interveni cu mijloace de ridicare auto, se va putea lua, de către Operator, măsura tehnică-administrativă a blocării roții autovehiculului/vehiculului, tariful de deblocare de referință fiind de 1000 (o mie) lei/24h, tarif nefracționat.

2. Pentru staționarea voluntară fără drept pe locurile prevăzute cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice semnalizate corespunzător într-o parcare publică, precum și pentru staționarea voluntară în scop publicitar sau de vânzare a unui autovehicul/vehicul, într-o parcare publică sau de reședință, se va lua măsura tehnică-administrativă a ridicării, transportului și depozitării autovehiculului/vehiculului, iar în cazul în care nu se poate interveni cu mijloace de ridicare auto, se va putea lua, de către Operator, măsura tehnică-administrativă a blocării roții autovehiculului/vehiculului, tariful de deblocare de referință fiind de 500 (cinci sute) lei/24h, tarif nefracționat.

3. Dacă nu se solicită deblocarea roții în termen de 24(douăzeci și patru) de ore de la blocare, tariful aplicat pentru fiecare zi în care situația persistă va fi de 100(o sută) lei, TVA inclus.

Administratorul, concomitent cu blocarea roții, poate decide și ridicarea și relocarea autovehiculului într-un spațiu special amenajat, situație în care se aplică suplimentar tarifele aferente acestor operațiuni. 

Pentru nerespectarea modului corect de a parca, respectiv ocuparea mai multor locuri de parcare cu un singur autovehicul, se va proceda la blocarea roții autovehiculului sau, dacă se impune, pentru motive de blocare a căilor de acces sau evacuare, blocare a căilor de rulare, la ridicarea și depozitarea acestuia într-o altă secțiune a parcajului. În această situație tariful de deblocare a roții autovehiculului/vehiculului este de 300 (trei sute) lei, TVA inclus. 

 Dacă nu se solicită deblocarea roții în termen de 24(douăzeci și patru) de ore de la blocare, tariful aplicat pentru fiecare zi în care situația persistă va fi de 100 (o sută) lei, TVA inclus, fără a fi exonerat utilizatorul de plata datorată pentru timpul în care a utilizat parcajul public.

Pierderea cardului de abonat se va anunța de îndată Administratorului pentru blocarea acestuia în sistemul informatic, utilizând datele de contact din contractul de abonament pentru utilizarea parcajului public la sol și construite, iar tariful pentru configurarea și furnizarea unui nou card de abonat pentru acces fiind de 50 lei.

Este interzisă parcarea pe o perioadă mai mare de 2 (două) zile calendaristice consecutive cu excepția abonamentelor pe locurile de parcare, iar Administratorul poate bloca și/sau ridica, înlătura din incinta parcării, pe cheltuiala conducătorului auto, orice autovehicul ce depășește acest termen.

Ocupanților autovehiculelor li se recomandă să nu își lase bunuri de valoare în autovehicule, indiferent de zona în care se află, Administratorul și/sau Sectorul 4 al Municipiului București nefiind responsabil de dispariția acestora.

 – În cazul ocupării abuzive a unui loc de parcare de reședință sau a unui loc de parcare de reședință destinat persoanelor cu dizabilități marcat corespunzător ori în cazul blocării căilor de acces în parcările de reședință sau a căilor de acces spre locul de parcare de reședință ori în cazul parcării autovehiculului/vehiculului fără a respecta marcajele sau pe mai multe locuri de parcare de reședință;

 –  În cazul ocupării abuzive de către un autovehicul/vehicul a unui loc într-o parcare publică, a unui loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități marcat corespunzător dintr-o parcare publică, a unui loc dintr-o parcare publică prevăzut cu stație de încărcare pentru autoturismele electrice, a unui loc de parcare în scop publicitar sau de vânzare, precum și în cazul blocării căilor de acces în parcările publice sau a căilor de acces spre locurile de parcare ori în cazul staționării unui autovehicul fără a respecta marcajele rutiere sau pe mai multe locuri de parcare sau în cazul depășirii duratei maxim admise de parcare ori neplata locului de parcare;

 – În cazul staționării voluntare fără drept pe drumurile publice și/sau terenurile aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București de pe raza Sectorului 4 a autovehiculelor care nu depășesc masa totală maxim autorizată de 3,5 tone, iar dimensiunile acestora sunt de maxim 2,5 m lățime și 5,1 m lungime, fără oglinzile laterale, care fac parte din categoria M1 (conform Directivei 2007/46/CE);

 – În cazul staționării voluntare fără drept, pe drumurile publice și/sau terenurile aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București de pe raza Sectorului 4 a autovehiculelor care depășesc masa totală maxim autorizată de 3,5 tone, iar dimensiunile acestora sunt mai mari de 2,5 m lățime și 5,1 m lungime fără oglinzile laterale, care fac parte din categoria M1 (conform Directivei 2007/46/CE), a vehiculelor cu destinație specială din categoria M1 (autorulote, rulote, etc ), autovehiculelor din categoria M2 și M3, precum și autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor, autoutilitarelor;

 –  În cazul staționarii voluntare fără drept, pe drumurile publice și/sau terenurile aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București de pe raza Sectorului 4 a autovehiculelor, vehiculelor cu destinație specială din categoria M1 (autorulote, rulote, etc.), autovehiculelor din categoria M2 și M3, precum și autorulotelor, rulotelor sau semiremorcilor, autoutilitarelor sau autoutilitarelor prevăzute cu 3/5 locuri, de tip Pick-up, chiar dacă nu depășesc dimensiunile prevăzute la art. 31 alin. (2);

 – În cazul lipsei plăcuțelor cu numerele de înmatriculare sau când există indicii temeinice de neutilizare (Cauciucuri dezumflate, ITP și/sau RCA ieșit/e din termen, stare estetica necorespunzătoare, avarii vizibile ce determină imposibilitatea de a circula pe drumurile publice, etc).

  –  Procedura de blocare a roții și operațiunea de deblocare a acesteia se realizează de către Operator, respectiv de către Direcția Generală de Poliție Locală Sector 4.

În cazul în care titularul contractului de utilizare pe bază de abonament înstrăinează imobilul în temeiul căruia a obținut locul de parcare, contractul se va rezilia de drept dacă titularul nu face dovada că și-a stabilit noul domiciliu/reședință/sediu social/punct de lucru pe raza Sectorului 4 al Municipiului București.

Nu s-a reglementat procedura efectuării schimbului între doi utilizatorul, asemenea contractelor de utilizare a parcajelor de reședință, astfel că se reziliază contractul de utilizare și se solicită un alt loc prin intermediul platformei online.

Nu s-a reglementat procedura efectuării schimbării titularului, asemenea contractelor de utilizare a parcajelor de reședință, astfel că se reziliază contractul de utilizare și se solicită un alt loc prin intermediul platformei online.

Nu s-a reglementat procedura preluării locului de parcare al fostului utilizator, asemenea contractelor de utilizare a parcajelor de reședință, astfel că se depune o nouă solicitare de atribuire prin platforma online. Contractul de utilizare va înceta de drept în cazul decesului utilizatorului.

Nu se acceptă utilizarea mai multor locuri de parcare, aflate într-un parcaj public sau de reședință, de către același autovehicul. Pentru situația menționată, Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 va rezilia contractul/contractele existente, care conțin pentru locuri de parcare diferite, același autovehicul.

Lucrările privind montarea unui astfel de dispozitiv pe locul de parcare sunt executate exclusiv de către Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 și doar în baza unei programări. În caz contrar, dispozitivul instalat în regie proprie va fi demontat, iar contractul încetează de drept.